Later als ik groot ben, word ik wasstraat eigenaar!

Beste lezers en lezeressen,

Welke gek wil er als kind nou wasstraat eigenaar worden, hoor ik jullie denken. Nou.. deze gek dus. Een echte beroepsgek. Vaste klanten van de WASDAS kennen mij al, aan de rest stel ik me graag even voor. Ik ben Daniël Hammer, eigenaar van drie auto wasstraten in het noorden van het land. Een echte beroepsgek…

Van auto schade naar auto wassen

In mijn jeugd heb ik gewerkt bij een autoschadebedrijf, in het bezit van twee broers. Ik werkte er als zaterdagkracht in hun nieuw gebouwde wasstraat! Toen ik 16 was, wist ik het dus al: ik wilde later een eigen autowasstraat runnen. Als echte autoliefhebber bestond er voor mij niets mooiers dan vieze auto’s weer als nieuwe te laten stralen!

Geen vieze auto’s meer in Veendam

Tijdens mijn stageperiode bij de broers, kwam ik op een gegeven moment voor een keuze te staan: wil ik monteur worden, of ga ik in op het voorstel wat men mij deed, om samen met hen een gloednieuwe wasstraat te beginnen in Veendam. Die keuze was niet moeilijk en op mijn 21e was het dan eindelijk zover: ik opende samen met hen onze eerste echte autowasstraat, in Veendam. Ongelooflijk hoe snel daar groei in kwam! Klanten wisten ons te vinden en onze persoonlijke benadering zorgde al snel voor een grote schare vaste klanten en een goede aanwas van nieuwe klanten. Al snel was er ruimte voor een tweede vestiging in Emmen. 11 jaar geleden besloot ik toen om de toenmalige partners uit te kopen en alleen verder te gaan. Niet lang daarna was de wasstraat in Drachten een feit!

Geen vieze handen meer, wel blinkende automobielen

Kun je zeggen dat het runnen van drie autowasstraten een uit de hand gelopen hobby is? Zeker. De omslag van elke dag met vieze handen naast een auto staan, als monteur, naar het afleveren van perfect schone wagens aan klanten, maakte dat ik me als een vis in het water voelde in mijn wasstraten. Pluspunten daarbij: ik ben nog steeds elke dag met auto’s in de weer en ik heb daarbij een leuk contact met mijn klanten. Heerlijk om met al die verschillende mensen een gezellig praatje te maken! De kapper doet het me niet na. Graag geef ik de mensen iets positiefs mee, om hun ochtend, middag of avond wat op te fleuren. Als de klanten blij zijn, ben ik het ook.

Een meer dan volwassen business

Toen we begonnen met onze autowasstraat was het fenomeen nog vrij algemeen te noemen. Vanuit mijn professionaliteit echter, wilde ik constant de laatste ontwikkelingen volgen. Alleen zó kan ik de klanten het beste resultaat blijven garanderen. Wat je nu ziet, is dat er niet alleen heel veel innovatie heeft plaatsgevonden op het gebied van de mechanica in de wasstraat, maar ook de chemie heeft niet stil gestaan. Niet alleen de allerbeste en nieuwste ontwikkelingen op het gebied van borstelen en drogen vinden steeds hun weg naar de WASDAS, ook de samenstelling van de vloeistoffen waarmee de auto’s verwend worden is onderhevig aan vooruitgang. De chemie is drastisch verbeterd, waardoor we milieu- en energiesparend kunnen werken. Wist je dat er vroeger met warm water gewassen moest worden om tot de gewenste resultaten te komen? Door de nieuwe samenstelling in de combinatie van vloeistoffen die we op de auto gebruiken, volstaat koud water. Als ik verder aan innovatie denk, dan denk ik ook aan de verschillende, geavanceerde nano-behandelingen die we aanbieden, waarmee de glans van de lak omhoog gehaald en ook nog eens geconserveerd wordt. Later zal ik daar meer over vertellen.

We zien je graag (terug) als klant

Kom rustig eens langs met de auto en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze dienstverlening. Ook jouw auto is het waard en behoudt op deze manier tevens zijn waarde op de occasionmarkt. Ook voor een babbeltje en een lekkere kop koffie staan we klaar uiteraard.

Graag tot ziens en tot blogs!

Daniël Hammer